Juiste manier om leidingen te koppelen

Leidingen en apparaten kunnen op meerdere manieren met elkaar verbonden worden. Als de apparaten met veel beweging te maken krijgen is de beste manier om deze aan elkaar te linken met een manchet of compensator. Deze zijn prima bestand tegen diverse soorten bewegingen en zorgen er ook voor dat de apparaten goed blijven functioneren.


Win eerst advies in

Als je op zoek bent naar de juiste manchetten is de keuze misschien niet altijd even eenvoudig omdat er verschillende soorten op de markt zijn. Weet je niet goed wat te kiezen dan win je het beste eerst wat advies in bij een expert. Je kunt zelf eerst op de site van bijvoorbeeld euromanchetten.nl kijken. Als je er dan niet helemaal uitkomt kun je ook nog advies inwinnen over welke keuze het beste is.
Verschillende manieren om te koppelen

Ze verkopen niet alleen manchetten in een flexibele uitvoering, maar ook airsocks, balgen, filtertechniek en compensatoren. Je kunt er ook nog eventuele hulpmiddelen bij bestellen.
Manchetten of compensatoren?

Flexibele manchetten bezitten de eigenschap dat ze goed tegen beweging kunnen en daarom prima gebruikt kunnen worden als verbindingsmiddel. De manchetten zorgen ervoor dat apparaten en leidingen goed kunnen blijven functioneren maar ook minder snel aan slijtage ten prooi vallen. Flexibele manchetten zijn niet altijd voldoende als er sprake is van veel beweging. In dat geval kun je beter voor compensatoren kiezen. Deze zijn sterker omdat ze opgebouwd zijn uit diverse lagen die allemaal iets extra’s toevoegen aan de verbinding.